‘Leids opstootje’ tijdens de Nacht van de Leraar

Poster Nacht van de Leraar LEF Leiden Educational Fieldlab Ontspannen Kracht Boks interventie

Ontspannen Kracht was aanwezig bij de Nacht van de Leraar begin oktober, met de workshop Een Leids Opstootje; laat je je verleiden tot een linkse directe of leun je liever achterover in de touwen? Tien deelnemers uit het onderwijs werkveld ervoeren de Boks aanpak, een psyche-fysieke interventie voor het onderwijs.

Dank aan LEF, Leiden Educational Fieldlab voor de uitnodiging!

’de BOKS aanpak, psycho-fysieke interventies in het onderwijs’ Intrinsieke motivatie als kracht, praktische tips en inspiratie

Onderwijs is topsport. Een vak voor intrinsiek gedreven mensen. Hoe weet je jezelf in dit complexe speelveld tot balans te verleiden? Inspannen en ontspannen, doelen en proces, geven en nemen. Verlijden of Verleiden, dat is de vraag.

Tijdens deze workshop krijg je de kans met een aantal psychofysieke interventies verschillende gedragstypes te ervaren en staan we stil bij de verleidingsmogelijkheden die deze kennis biedt.

De workshop focust op ervaren, samenwerken en verbinden. Door de kracht van boksen, de focus van mindfulness en de ontspanning van yoga is dit een uur met plezier en contact. Een aantal oefeningen activeert het bewust ervaren van stress en ontspanning en kan na de training direct in de dagelijkse praktijk worden ingezet.